مصاحبه مهندس جواهری در آستانه ششمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت

مصاحبه مهندس جواهری در آستانه ششمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت

مصاحبه مهندس جواهری در آستانه ششمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام های پرداخت 

چرخه فعالیت استارت آپ ها در کشور شکل نگرفته است

یک فعال حوزه پرداخت گفت: چرخه جذب، حمایت، توسعه و ارائه محصول در حوزه استارت آپ ها با توجه به حمایت‌های جدی معاونت علمی ریاست جمهوری در سال‌های گذشته اما متأسفانه هنوز در کشور شکل نگرفته است.

به گزارش ستاد خبری ششمین همایش بانکداری الکترونیک و نظام‌های پرداخت، محمد جواهری افزود: در حوزه استارت آپ ها، توانایی‌های زیادی وجود دارد که در دنیا و به‌تبع آن در ایران فعالیت‌هایی در این بخش آغاز شده است.
مدیرعامل شرکت پندار ایمن کوشک تصریح کرد: در دنیا مدل‌های متعددی به‌منظور حمایت و توسعه فعالیت استارت آپ ها شکل‌گرفته است ازاین‌رو در کشورهای پیشرفته نوع حمایت و توسعه از این روند به‌صورت های خلاقانه در جریان است.
وی افزود: در کشورهای پیشرفته جهان به‌واسطه زیرساخت‌هایی که در این بخش وجود دارد همزمان با رونمایی از یک ایده نو و استارت آپی، شرکت‌های بزرگ به‌سرعت برای جذب و حمایت از آن اقدام می‌کنند و در جهت توسعه و ارائه محصول بر اساس این نوآوری وارد بازار می‌شوند.
جواهری خاطرنشان کرد: یکی از علل شکل نگرفتن چرخه توسعه فعالیت‌های استارت آپی در کشور در حال حاضر نبود شرکت‌های بزرگ که حامی ايده خلاقانه در کشور باشند، است.
وی ادامه داد: تا زمانی که این چرخه در کشور تکمیل نشود و شرکت‌های بزرگ به اهمیت این بخش واقف نشوند، توسعه فعالیت‌های استارت آپی در کشور با چالش‌های متعدد روبرو خواهد بود که این امر نیازمند حمایت نهادهای ناظر از این بخش است.
جواهری یادآور شد: ارائه یک محصول جدید در بازار بسیار سخت از محصولات قدیمی است به دلیل این‌که این محصول باید تجاری‌سازی شود و مطابق نیازهای مردم شکل گیرد تا با رسیدن به جایگاه در بازار بتواند درآمدزا شود.
وی اظهار داشت: صاحبان ایده‌های نوآورانه به مدل‌های تجاری‌سازی آشنا نیستند ازاین‌رو به‌منظور موفقیت نیازمند به همراهی متخصصان برند سازی و تجاری‌سازی در کشور هستند.
جواهری افزود: متأسفانه در حال حاضر این افراد مجبور هستند به‌تنهایی به تأمین منابع مالی به‌منظور تولید محصول و بازاریابی برای فروش آن در بازار اقدام کنند که این روند آن‌ها را از تولید و نوآوری بازمی‌دارد.
وی اذعان داشت: هرچند چرخه توسعه به‌منظور فعالیت‌های استارت آپی و ایده‌های خلاقانه در کشور شکل گرفته و شرکت‌های بزرگ به‌منظور حمایت و توسعه از این نوع فعالیت‌ها به بازار ورود کرده اند اما به‌طورقطع این بخش به‌سرعت در مسیر رشد و توسعه قرار خواهد گرفت.

جواهری با اشاره به توسعه شرکت‌های پرداخت الکترونیک در سال‌های تحریم، گفت: در حوزه امنیت بانکداری الکترونیک و پرداخت با استانداردهای بین‌المللی در حوزه تکنیکال فاصله زیادی نداریم ازاین‌رو فضای طرح موضوع در بخش بین‌الملل نیز در این بخش وجود دارد. 
وی افزود:  بخشی از شرکت های دانش بنیان ایرانی از جمله شرکت پندار ایمن کوشک توانسته اند در حوزه صادرات خدمات فنی و مهندسی توافقات خوبی با طرف های خارجی داشته باشند و به عنوان پیمانکار و همکار پروژه های بزرگی تعریف کنند.
وی تأکید کرد: کشور در دانش امنیت پرداخت الکترونیک چه در حوزه تکنیکال و چه نرم‌افزاری از سایر کشورها عقب نیست اما به‌تبع اتصال به سیستم‌های پرداخت بین‌المللی بعد از یک تا دو دهه تحریم فرآیند ساده‌ای نیست که بتواند یک‌شبه محقق شود.
جواهری افزود: در این حوزه، تمهیدات متعددی وجود دارد که یکی از آن‌ها بحث امنیت است ازاین‌رو چگونگی ایمن‌سازی سیستم‌ها در اتصال به شبکه‌های جهانی بزرگ‌ترین چالش در این بخش است . دستیابی به یکسری از تمهیدات به همراه حفظ امنیت در دستور کار مدیران تصمیم‌ساز کشور قرار دارد.
وی با تأکید بر این‌که ایران ازنظر دانش مهندسی در حوزه امنیت بانکداری الکترونیک فاصله چندانی با کشورهای اروپایی و آمریکایی ندارد، گفت: شرکت‌های بسیاری در حوزه صادرات محصولات دانشی و خدمات مهندسی در کشور فعالیت دارند که نشان از پیشرفت کشور در این بخش دارد.