وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

 حل ابَرچالش‌های کشور در گروی استفاده از ظرفیت فناوری اطلاعات و ارتباطات است

کشور با دو ابرچالش محدودیت منابع و اشتغال روبرو است که راه حل فائق آمدن بر این مشکلات استفاده از ظرفیت فناوری اطلاعات و ارتباطات و همچنین ارتقای بهره‌وری است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات روز یکشنبه 20 خردادماه در نشست مشترک با دکتر نیلی رئیس دانشگاه تهران و دکتر عباس زارعی هنزکی رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران، با اشاره به اینکه کشور با دو ابرچالش محدودیت منابع و اشتغال روبرو است، گفت: در طرح ثبت تلفن همراه به عنوان یکی از زیر پروژه‌های دولت الکترونیک با سه ماه کار فشرده به اندازه یک سوم بازاری که در طی سال‌ها سرمایه گذاری بوجود آمده، درآمد برای دولت ایجاد شد.

محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه گفت: هزینه در عرصه دانشگاهی نوعی سرمایه گذاری است، چرا که بعدا چند برابر این هزینه ها به جامعه باز می‌گردد و هر مجموعه‌ای که در این عرصه پا بگیرد در رشد و ترقی کشور موثر است.

وی با اشاره به اینکه با تغییر دولت‌ها نقش و اثر مجموعه‌های دانشگاهی قابل جعل و تکذیب شدن نیست و فقط ممکن است اولویت‌ها جابه جا شود، افزود: جامعه ما با دو ابر چالش محدودیت منابع و اشتغال روبرو است.

آذری جهرمی با بیان اینکه بیشترین میزان بیکاری در کشور در میان قشر تحصیلکرده وجود دارد، اظهار کرد: باتوجه به شرایط بین المللی پیش بینی می‌شود با محدودیت‌های جدی‌تر روبرو شویم که راه حل آن بهره‌وری است.

عضو کابینه دولت تدبیر و امید با تاکید بر اینکه یکی از بزرگترین کاربردهای فناوری اطلاعات افزایش بهره وری در همه حوزه‌ها است، تصریح کرد: با سرمایه گذاری‌هایی که از ابتدا تاکنون در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفته است بازاری به ارزش 35 هزار میلیارد تومان ایجاد شده است که از این میزان پنج هزار میلیارد تومان به خزانه دولت تزریق می‌شود که یکی از منابع بودجه دولت به حساب می‌آید.

وی با اشاره به اینکه تا پایان برنامه ششم توسعه این بازار با رشد 2.5 برابری باید به بیش از 100هزار میلیارد تومان برسد، خاطرنشان کرد: فقط با اجرای طرح ثبت گوشی‌های همراه به عنوان یک زیر پروژه دولت الکترونیک با ارتباط سه دستگاه وزارت ارتباطات، وزارت صنعت و گمرک کشور بیش از 1600 میلیارد تومان در سال پرداختی به خزانه دولت بالا رفت.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه تحول دیجیتال مبتنی بر فناوری است، گفت: نخستین نشانه تحول دیجیتال در حوزه اقتصادی است اما آثار آن در حوزه اجتماعی و فرهنگی نیز رخ می‌‍دهد که اگر به ظرفیت تحول دیجیتال در کشور اعتماد کنیم و با نگرانی‌های فرهنگی با پیشرفت‌ها و دستاوردها مخالفت نکنیم، قطعا اثر بی نظیری در کشور می‌گذارد.

وی از آماده شدن طرحی با همکاری شش دستگاه دولتی خبر داد و افزود: با همکاری وزارت ارتباطات، کار، صنعت، علوم و سازمان امور استخدامی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرح کارآفرین را آماده شد که در دولت به کمیسیون اقتصادی ارجاع شده است.

آذری جهرمی با بیان اینکه یکی از مفاهیم موجود در این طرح پارک اقتصاد دیجیتال است، اظهار کرد: این پارک محیطی را برای ایجاد ظرفیت در مجموعه‌های فعال ایجاد می‌کند تا از مراحل رشد آنها حمایت شود.

عضو کابینه دولت دوازدهم با اشاره به اینکه حمایت‌های در نظر گرفته شده در این طرح شامل حمایت‌های بیمه‌ای، اعطای تسهیلات حمایتی، در نظر گرفتن معافیت‌های مالیاتی، تامین منابع مالی ارزان قیمت می‌شود، تصریح کرد: اثر مهم تحول دیجیتال ایجاد رفاه در زندگی مردم است که با ایجاد اشتغال و ثروت آفرینی بدست می‌آید.

در این مراسم دکتر عباس زارعی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در ابتدای این نشست ضمن ابزار امیدواری به توسعه همکاری مشترک با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به تشریح فعالیت‌ها و دستاوردهای پارک علم و فناوری پرداخت.

 

وی پارک‌های علم و فناوری را به منزله حلقه واسط بین محیط‌های دانشگاهی و تحقیقاتی و محیط‌های تجاری، مراکز و شهرک‌های صنعتی توصیف کرد.

 

رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران در ادامه ضمن بیان ارکان جهت‌ساز پارک علم و فناوری، تحول دانشگاه تهران به دانشگاه کارآفرین، تولد صنعت ملی از دانش ملی، کسب استقلال مالی دانشگاه و تحول اقتصاد ایران به اقتصاد دانش‌بنیان و مقاوتی را از اهداف پارک برشمرد.

 

دکتر زارعی با بیان اینکه برای پارک علم و فناوری دانشگاه تهران ماموریت‌هایی تعریف شده است، خاطر نشان کرد: «ایجاد نظام کامل نوآوری از دانشگاه تا بازارهای محلی، ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، تمهید سامانه لازم برای ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان زایشی دانشگاه تهران و ثروت آفرینی برای دانشگاه از طریق ثروت تولید شده از شرکت‌های زایشی از جمله مأموریت‌های پارک است».

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی مرکز نوآوری و کارآفرینی پرداخت و اظهار کرد: «مرکز کارآفرینی در سال ۱۳۸۱ در جهت اجرای آیین نامه کاراد، به منظور ارتقا و توسعه فرهنگ کارآفرینی در دانشگاه تهران تأسیس شده است که بر اساس سیاست‌های پارک، برگزاری برنامه‌های جوانه، رویش و شکوفایی بر عهده مرکز کارآفرینی قرار دارد».

 

دکتر علی محقر، معاون توسعه و سرمایه‌گذاری دانشگاه تهران نیز در بخش دیگری از این نشست به معرفی طرح شهر دانش پرداخت و این پروژه را ادامه طرح ساماندهی و توسعه دانشگاه تهران و علوم پزشکی تهران توصیف کرد.

 

وی در ادامه با عنوان اینکه این طرح هویت جدیدی را برای شهر تهران به همراه خواهد داشت به بیان ضرورت‌ها و زمینه‌های توسعه این طرح پرداخت.

در حاشیه این نشست وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات از نمایشگاه پارک علم و فناوری دانشگاه تهران با حضور بیش از 20 شرکت مستقر بازدید کرد.